Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Εξέγερσι λαθρομεταναστών και συγκρούσεις σε πολίχνη του Νότου. Commentando la notizia sugli scontri a Rosarno


Δεν γίνεται να μην σταθώ στην είδησι που διαβάζω στον σημερινό ιταλικό Τύπο:
Το δημοσίευμα –με θέμα το πολύ συνηθισμένο, έως καθημερινό, φαινόμενο των προβληματικών συμπεριφορών των λαθρομεταναστών στην χώρα και των αντιδράσεων της ιταλικής κοινωνίας απέναντί τους- φέρει τον τίτλο « Στο Ροζάρνο, συγκρούσεις μεταναστών- Ιταλών. Μαρόνι, "πολύ ανεχθήκαμε τους λαθρομετανάστες"».

Το Ροζάρνο είναι στην Καλαβρία και ο Μαρόνι είναι ο Υπ. Εσωτερικών! Αλλά κρίνω φρονιμότερο και χρησιμότερο να μεταφράσω πρώτα το σχετικό άρθρο:

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΝΕΚΤΙΚΟΙ
ΡΗΓΙΟΝ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ – Είναι ακόμη τεταμένη η κατάστασι στο Ροζάνο, όπου χθές το βράδι σημειώθηκε μια εξέγερσι μεταναστών με συγκρούσεις στην πλατεία, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, καμένους κάδους και την κωμόπολι κυριολεκτικά λεηλατημένη. Η βία ξέσπασε από τον τραυματισμό δύο μεταναστών που χτυπήθηκαν με αεροβόλο πιστόλι.
Σήμερα έγινε εκ νέου διαμαρτυρία. Γύρω στους 2000 μή κοινοτικοί κατευθύνθηκαν με πορεία διαδήλωσης στο Δημαρχείο του Ροζάρνο. Οι διαδηλωτές κραυγάζουν συνθήματα. Ζητούν να δεχθή μια αντιπροσωπεία τους ο Νομαρχιακός Επίτροπος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις τύχες της τοπικής κοινωνίας. Οι κάτοικοι αλαφιάστηκαν: ένας άνδρας ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού του και έριξε δυό βολές με αεροβόλο όπλο για να προστατεύση την σύζυγο και τις κόρες του, οι οποίες έγιναν στόχος επίθεσης με πέτρες από ομάδα μεταναστών που διερχόντουσαν με την πορεία. Οι ίδιοι μετανάστες μπήκαν στην μέσα στην κατοικία της οικογένειας.
Μαρόνι: φταίει η λαθρομετανάστευσι. Για τον υπουργό ΕσωτερικώνΡομπέρτο Μαρόνι, τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθές στο Ροζάρνο της Καλαβρίας, όπου εκατοντάδες μετανάστες κατέστρεψαν ένα αυτοκίνητο και συγκρούσθηκαν με την αστυνομία – φαινομενικά για να διαμαρτυρηθούν κατά της επίθεσης εναντίον δύο εκτος ευρωπαϊκής κοινότητος [Σ.Σ. δηλαδή Αφρικανών ή Ασιατών] μεταναστών – οφείλονται στην λαθρομετανάστευσι. «Είναι μια δύσκολη περίπτωσι όπως και σε άλλες ανάλογες, αφού όλα αυτά τα χρόνια ανεχθήκαμε, χωρίς να κάνουμε κάτι αποτελεσματικό, μια λαθραία μετανάστευσι που από την μια τροφοδότησε την εγκληματικότητα, από την άλλη προξένησε γεγονότα μεγάλης φθοράς, όπως αυτής στο Ροζάρνο», είπε ο υπουργός κατά την διάρκεια της εκπομπής «Πρωί 5» στο Κανάλι 5.
Η αντίδρασι της Κυβέρνησης «Παρεμβαίνουμε με τα μέσα (και τους χρονικούς περιορισμούς) που είναι απαραίτητα – συμπλήρωσε ο υπεύθυνος του Υπουργικού Συμβουλίου – έχουμε κάνει για την ώρα κάτι πολύ σημαντικό, ήτοι να θέσουμε τέλος ουσιαστικά στην λαθρομετανάστευσι, στις αποβάσεις των μεταναστών οι οποίες έχουν εκθρέψη τέτοιες καταστάσεις εκτράχυνσης, και σιγά σιγά θα οδηγήσουμε στην κανονικότητα καταστάσεις που πρέπει οπωσδήποτε να ξαναμπούν στην κανονικότητα»
(…)

Σχόλιο (ανακεφαλαιώνοντας)
Αυτά το Υπ. Εσωτερικών της Ιταλίας.
Στην Ελλάδα ο Υπ. Εσωτερικών διαβουλεύεται την κατάθεσι νομοσχεδίου («συμπτωματικά» διατυπωμένου για Ομογενείς και «Αλλοδαπούς», δηλαδή αλλοεθνείς και Έλληνες από κοινού και αδιακρίτως αντιμετωπίζονται από το ελλαδικό Υπουργείο] για την νομιμοποίησι των παρανόμων μεταναστών και την επικείμενη παροχή της ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ (μαζί με τα δικαιώματα του εκλέγειν-εκλέγεσθαι) σε όλους τους αλλοεθνείς εισβολείς (πώς θα ονομάζατε κάποιον που λαθραία έμπαινε στο σπίτι σας;)!

Και αυτό το συνένοχο πολιτικό κατεστημένο δέν μας λέει στ’ αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια: Πόσοι είναι, τελος πάντων, οι μέχρι τώρα ξένοι (σχεδόν όλοι παράνομοι) μετανάστες στην χώρα; 2, 3, 4, 5 εκατομμύρια; Και τα καραβάνια των 100.000 ή 150.000 (τόσους εκτιμούν πως μπαίνουν λαθραία κατ’ έτος, αλλά ποιός ξέρει πόσοι νά ‘ναι) ειρηνικών εισβολέων σταμάτησαν;
Η σχεδόν ανύπαρκτη πολιτισμικά κρατική οντότητα με το ανάξιο, ως φαίνεται, όνομα Ελλάδα, θα μπορέση να αφομοιώση αυτές τις ορδές των ποικιλώνυμων αλλοεθνών ή μήπως το ακόμα μεγάλο, πλειοψηφούν και συμπαγές, πληθυσμιακό κομμάτι των εκ καταγωγής Ελλήνων πολιτών θα υποστή συστηματική εθνική αποδόμησι, δηλαδή ένα είδος ειρηνικής γενοκτονίας;
Η περιφρούρησι της εθνικής μας κληρονομιάς και η κοινωνική συνοχή είναι πολύ σημαντικές υποθέσεις για να τις αφήσουμε στα κόμματα, τους Τραπεζίτες ή στους βαρώνους των ΜΜΕ. Στα εν γένει, δηλαδή, ιδιοτελή οικονομικά Συμφέροντα ή στους ιδεολογικο-πολιτικούς εντολοδόχους εξω-εθνικών κέντρων.

Πηγή: http://neospalamedes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου