Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Συνελήφθησαν οι Αλγερινοί «γιαγκούλες» των Μεσογείων


Πάνω από 100 κλοπές, στην περιοχή των Μεσογείων και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Αττικής αλλά και στην επαρχία, είχε διαπράξει τους τελευταίους μήνες σπείρα Αλγερινών κακοποιών , οι οποίοι συνελήφθησαν την Τρίτη το βράδυ. Οι σύγχρονοι λήσταρχοι-γιαγκούλες των ανατολικών προαστίων ήταν θρασύτατοι στις μπούκες που έκαναν σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών, ρημάζοντας τα πάντα. Ωστόσο, ήταν και άτυχοι, αφού συνελήφθησαν από ένα τυχαίο γεγονός που έβαλε τέρμα στην πλούσια δράση τους.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη το πρωί, δύο από τους δράστες, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, διέπραξαν κλοπή στην Λυκοποριά Κορινθίας. Αυτόπτης μάρτυρας συγκράτησε τα χαρακτηριστικά τους αλλά και τις πινακίδες αυτοκινήτου και ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου. Ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και τα υπόλοιπα, απ' ό,τι αποδείχθηκε, ήταν θέμα ρουτίνας. Οι δύο από τους δράστες αναζητήθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Εντοπίστηκαν κοντά στα Μεσόγεια. Ήταν έτοιμοι πάλι να χτυπήσουν κάποια από τα σπίτια της περιοχής. Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής. Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συνολικά πέντε Αλγερινοί-μέλη της σπείρας διατηρούσαν «γιάφκες» με κλοπιμαία που είχαν σουφρώσει από εκατοντάδες σπίτια της περιοχής. Εντοπίστηκαν δύο από τα οικήματα μέσα στα οποία βρέθηκαν χρυσαφικά μεγάλης αξίας, ρούχα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ενώ από την Ασφάλεια θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες, έτσι ώστε οι κάτοχοι των κλοπιμαίων, αφού τα αναγνωρίσουν, να τα παραλάβουν από το σημείο που θα τους υποδείξει η αστυνομία.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου