Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΕΛΟΣ. ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ..


Διαβούλευση τέλος.

Η διαβούλευση για τη "Νομοθετική πρωτοβουλία Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα»" τέλειωσε.
Ο Υπουργός υπόσχεται:
Με αφορμή το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης της νομοθετικής πρωτοβουλίας: «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα» επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους πολίτες, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο νέο αυτό θεσμό διάβασαν και σχολίασαν τα άρθρα του σχεδίου νόμου.

Τα σχόλια που έχουν υποβληθεί θα μελετηθούν και θα αναλυθούν, προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την οριστική διαμόρφωση του νομοσχεδίου. Οι γνώμες και οι απόψεις όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι σεβαστές για την κυβέρνηση.

Είμαι βέβαιος για τρία πράγματα:
  • Πως θα γίνουν κοσμητικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για να φανεί πως η Κυβέρνηση ακούει και εμάς που αντιδρούμε στις πρόχειρες και επικίνδυνες διατάξεις του.
  • Πως η ουσία του νομοσχεδίου θα παραμείνει η ίδια και η συντριπτική πλειοψηφία του μεταναστευτικού πληθυσμού της χώρας θα λάβει την Ελληνική ιθαγένεια.
  • Πως δεν θα πολυκουραστεί η Κυβέρνηση να μελετάει τα σχόλια των πολιτών, αλλά θα προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου σχετικά σύντομα, αφού θέλει να ξεμπερδεύει με αυτό και να αρχίσουν οι εγγραφές στα δημοτολόγια...
http://d-politiki.blogspot.com/2010/01/blog-post_08.html


* H χορήγηση Ελληνικής Ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες αποτέλεσε τη κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, τη στιγμή μάλιστα που ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός υπολειτουργεί. Το μείζον αυτό εθνικό θέμα τέθηκε σε λογοκριμένη δημόσια διαβούλευση για ...11 ολοκληρες ημέρες εν μέσω εορτών.
Η συνέχεια θα δοθεί μέσα και ΕΞΩ από τη Βουλή. Λίαν συντόμως...


http://dhmopshfisma.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου