Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΚΛΗΣΗ Ρεπούση:"Σταματήστε να μιλάτε για Έθνος,Πατρίδα,Εθνική Ταυτότητα,Ιστορία"!!!



Τα γνωστά παπαγαλάκια της λαθρομεταναστολαγνείας και του γραικυλισμού,επιστάτευσαν τη ΝΕΟΓΕΝΙΤΣΑΡΟ Ρεπούση,προκειμένου να "απαντήσει" στους "ακροδεξιούς",να υπερασπίσει τη φιλενάδα της Δραγώνα και να χύσει κροκοδείλια δάκρυα υπέρ λαθρομεταναστών!Είπε λοιπόν,μεταξύ άλλων,στο nooz.gr:

"Διαβάζω ότι πλέον υπάρχει και Ρεπούση Νο 2, η κυρία Δραγώνα. Κάνει αναφορά σε σας και ο Μίκης Θεοδωράκη. Μιλάει για γκρουπούσκουλα και ομάδες «διανοουμένων» που ντροπιάζουν με τις «ιδέες» και τα καμώματά τους τις θυσίες μας και δηλητηριάζουν την ανύποπτη νεολαία μας.

-Το πρόσφατο επεισόδιο αναφορικά με την εθνική συνείδηση, την εθνική ταυτότητα, την πατρίδα δεν μπορούμε να το δούμε απομονωμένο από τα επεισόδια που προηγήθηκαν και από αυτά που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν. Η πατρίδα να προκόψει πρέπει, να κάνει το χρέος της απέναντι στα παιδιά που φοιτούν στα σχολειά.

Αυτή τη στιγμή για το ελληνικό κράτος και την κοινωνία υπάρχουν σοβαρά ζητήματα. Να περιφρουρήσουμε τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, να φροντίσουμε τους μετανάστες που έρχονται εδώ για να δουλέψουν. Αυτά είναι σήμερα η Πατρίδα. Και η Πατρίδα δεν έχει ανάγκη από πατριδοκάπηλους, από αυτούς που τη χρησιμοποιούν για να κάνουν καριέρα, για να αντλήσουν ψήφους , να πουλήσουν βιβλία, να γίνουν τηλεοπτικές περσόνες.

Έχει πολύ περισσότερο ανάγκη από αυτούς πους της ασκούν κριτική, την βλέπουν κριτικά και θέλουν να την κάνουν καλύτερη. Καλό της έκαναν όσοι της ασκούσαν κριτική, όσοι ήθελαν να αλλάξουν τα πράγματα. Όσοι δεν βολεύονταν στην θαλπωρή και αξίωναν η πατρίδα τους να γίνει καλύτερη. Αυτοί ήταν κατά την άποψή μου καλύτεροι πατριώτες, ακόμη και αν απέφευγαν να μιλήσουν στο όνομα της Πατρίδας.

Ας σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε αυτές τις έννοιες, Πατρίδα, έθνος, εθνική ταυτότητα, ιστορία. Ας δούμε πως μπορούμε να κάνουμε καλύτερη αυτή την Πατρίδα. Και οι κριτικές προσεγγίσεις είναι πολύ πιο χρήσιμες από τις κολακείες. Έτσι θα απαντούσα σε αυτά που γράφονται για μένα, για την κ. Δραγώνα και άλλους συναδέλφους.

Μέσα σε αυτή την κοινωνία, υπάρχει εθνική ταυτότητα;

-Την εθνική ταυτότητα κανένας δεν την αμφισβητεί. Αλλά, δεν υπάρχει μια απαράλλακτη, κλειστή και φοβική εθνική ταυτότητα. Αλλάζει μέσα στο χρόνο και έχει να κάνει με τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων. Δεν μπορεί η εθνική ταυτότητα του σήμερα να είναι ίδια με αυτή του 19ου αιώνα. Εμείς θέλουμε μια ταυτότητα ανοιχτή, που δεν θα απαγορεύει την ταυτότητα του πολίτη, που δεν θα βλέπει το δικαίωμα των μεταναστών δεύτερης γενιάς να αποκτήσουν ιθαγένεια ως κίνδυνο για τη δική τους ταυτότητα. Που δεν θα χρειάζεται να μισεί τους άλλους για να αισθάνεται εθνικά σωστά.

Αυτά είναι τα νέα ζητούμενα. Δεν μιλάει κανείς για κατάργηση της εθνικής ταυτότητας. Η εθνική ταυτότητα είναι υπαρκτή, αλλά δεν πρέπει να στέκεται εμπόδιο στον ουσιαστικό και ελεύθερο διάλογο, στα ζητήματα του παρόντος. Όσοι αγαπάμε την πατρίδα μας, πρέπει να συζητήσουμε με νηφαλιότητα, αλλά και με πάθος αν θέλετε, για αυτά που ματώνουν το σύγχρονο πολιτισμό μας.

Αλήθεια, ποια ήταν η τύχη του βιβλίου της Ιστορίας μετά την απόσυρσή του;

-Το βιβλίο έχει επανεκδοθεί και βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να το συμβουλεύονται συμπληρωματικά. Και είναι πολλοί αυτοί που το κάνουν. Από εκεί και πέρα, έχει σημειωθεί ένα πισωγύρισμα στη συζήτηση που είχε ανοίξει προκειμένου να ξαναδούμε τον τρόπο, με τον οποίο διδάσκεται η ιστορία στα ελληνικά σχολειά. Στην ουσία αυτή η συζήτηση έχει προς το παρόν σταματήσει. Αλλά είμαι σίγουρη ότι θα ξανανοίξει. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Και πιθανότατα η επόμενη προσπάθεια να είναι πετυχημένη."


Μας ζητάει λοιπόν να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε έννοιες όπως Έθνος,Πατρίδα,Εθνική Ταυτότητα και Ιστορία!!!Να γίνουμε μια άμορφη μάζα,μιας και έρχονται και οι νέοι..."Έλληνες" από τα βάθη της Ασίας και της Αφρικής!Εξάλλου,αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημά της:η ιθαγένεια των λαθρομεταναστών!

Άραγε,θα πείτε αυτά τα παραμύθια στις ΟΡΔΕΣ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΜΕ ΜΠΟΥΡΓΚΑ,ΤΖΙΧΑΝΤ ΚΑΙ ΣΑΡΙΑ;Ή αυτά είναι προοδευτικά για τη Ρεπούση και το σκυλολόι της;

Έχει όμως τόσο θράσος,που μας απειλεί ότι "το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω"!!!ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ,Ρεπούση:Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ Σ'ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ!ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΗ,ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ-ΝΑΙ,ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ...ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ-ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ!Γι'αυτό μαζέψου και άσε τις προειδοποιήσεις!

πηγή:
hellas-orthodoxy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου