Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

MHTΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ "ΟΧΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ




Δύο μητροπολίτες, ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος και ο Πειραιώς Σεραφείμ, υψώνουν τη φωνή τους και με επιχειρήματα λένε ηχηρό «όχι» στην απονομή ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς - και ιδιαίτερα σε μουσουλμάνους.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, με ανακοινωθέν του, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να αλλάξει ο Κώδικας Ιθαγένειας. Αναλύει, δε, διεξοδικά τους κινδύνους για το γένος από αυτή την ενέργεια, προτείνοντας παράλληλα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ο μητροπολίτης επικαλείται παλαιότερη δήλωση του τότε πρωθυπουργού της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ για το τουρκικό σχέδιο «ειρηνικής επέλασης μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ελλάδα», για την υλοποίηση των τουρκικών διεκδικήσεων εις βάρος μας.

Επιγραμματικά, ο κ. Σεραφείμ, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η πολιτογράφησις ή η παροχή υπηκοότητος κατά την παγκόσμιαν νομικήν επιστήμην δεν αποτελεί ανθρώπινον δικαίωμα. Μόνο άμοιροι νομικής παιδείας μπορούν να ισχυρισθούν το αντίθετον». Επίσης, αναφέρει: «ο ελληνικός λαός αποτελεί Γένος και η έννοια του Γένους είναι σύμφυτος με το δίκαιο του αίματος και όχι με το δίκαιο του τόπου γεννήσεως, που ισχύει κυρίως σε νεοπαγή κρατικά σχήματα με χαρακτήρα μωσαϊκού εθνοτήτων, όρα ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία κλπ.».

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, αφού διατυπώνει την ανησυχία του για «την αρχιεπισκοπική σιωπή» (στο θέμα της ιθαγένειας), αναφέρει στο ιστολόγιό του ότι «ως ιεράρχης της μαρτυρικής Εκκλησίας της Ελλάδος, που ζω στο γεωγραφικό χώρο όπου έζησε και έδρασεν ο εθνεγέρτης Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο προκάτοχός μου Κερνίτσης Προκόπιος, ο Παπαφλέσσας, ο ηγούμενος του Μεγ. Σπηλαίου Γεράσιμος Τορόλος κ.ά. πολλοί κληρικοί, με ενοχλεί πολύ επαναλαμβάνω το γεγονός ότι η κυβέρνηση, χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως την έγκριση του εκλογικού σώματος, σπεύδει να αποδώσει την ελληνική ιθαγένεια σε ένα πλήθος μεταναστών, οι περισσότεροι των οποίων είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Αυτό και μόνον το γεγονός με προβληματίζει πάρα πολύ, ενώ αν επρόκειτο για οπαδούς άλλου θρησκεύματος ή και για δηλωμένους άθεους ακόμη δεν θα ανησυχούσα ιδιαιτέρως».

Ενας από τους λόγους του κ. Αμβροσίου είναι και το τζιχάντ: «Ο οπαδός του Ισλάμ είναι φανατισμένος τόσο πολύ ώστε μπορεί -και οφείλει- να φονεύσει τον “άπιστο”, αν δεν μπορέσει να τον μεταστρέψει στο Ισλάμ. Το σύνθημα “θάνατος στους απίστους”, λοιπόν, ευρίσκεται μπροστά μας και είναι επικίνδυνο. Δείτε επίσης αυτούς τους άτυχους νέους που ζώνονται εκρηκτικές ύλες και γίνονται και ολοκαύτωμα (και δολοφόνοι αθώων) “για τη δόξα του Αλλάχ”! Ποιος και τι τους εμπνέει; Η μουσουλμανική, η ισλαμική ιδιότης και όχι βέβαια η φυλετική προέλευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου