Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

"Τι είπε ο Κουνταρδάς για την σύλληψή του"



"Από την Ειδική πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, ελεύθερη παρέμβαση στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» (Life 92.,1 fm) και στον Πάνο Παπαδόπουλο, από τον «μαχητή και ήρωα» όπως είχε προβληθεί σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ:

Προδόθηκα από τον περιβόητο αντιεξουσιαστικό χώρο...


ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!

*Για τις αλήθειες που θα πω σήμερα σε σένα, δύσκολα θα πειστούν κάποιοι, και επέλεξα ραδιόφωνο της Ξάνθης από κάτι άλλα ΛΑΜΟΓΙΑ, ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ .Έχω να πω ότι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ δεν θα ήταν κι ούτε πρόκειται να υπάρξει η ζωή κάποιων άλλων ψευτομαφιόζων , ψευτοαναρχικών και ψευτοτρομοκρατών. Όλοι αυτοί είναι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΩΝ!


ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ

*«Εγώ αποχώρησα από τη ζωή , το ψέμα και συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου. Θα προχωρήσω με το Θεό, παίρνοντας την ελευθερία της ψυχής μου μαζί και κλειδώνοντας όλους τους άλλους έξω».

«Λυπάμαι για τους αγνούς πιτσιρικάδες που έρχονται σε αυτό το χώρο.»

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ!

«Θα πολεμηθώ περισσότερο μετά από αυτή την παρέμβαση , άντεξα πολλά σχέδια εξόντωσης αλλά αν θέλουν συνέχεια θα την έχουν με άγρια δικαιοσύνη σε όποιο χρόνο, χώρο και διάσταση επιθυμούν .

Εγώ πέρυσι προειδοποίησα από τη Χίο πέρυσι ότι μπορώ να συνεχίσω μόνος.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΞΑΝΘΗΣ

Συμπαράσταση έχω λίγη και αναγκαστική αφού όλοι με θεωρούσαν νεκρό. Απευθύνομαι δημόσια συγνώμη στον Μητροπολίτη Ξάνθης μία μεγάλη «ΣΥΓΝΩΜΗ» και θα ήθελα κάποια στιγμή να με δει από κοντά, είτε στο δικαστήριο , είτε στις φυλακές».

(Σ. Σ. Αύριο Παρασκευή ο Μητροπολίτης Ξάνθης, στο δικαστήριο στην Ευελπίδων, στο πλευρό του…)


…….

Από την Ειδική πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, με ελεύθερη παρέμβαση στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» (Life 92.,1 fm) και στον Πάνο Παπαδόπουλο, ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ που έχει προβληθεί «μαχητής και ήρωας»

σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου, ξέσπασε στη κυριολεξία κατά των πρώην «συντρόφων» του, αποκαλύπτοντας ότι «προδόθηκε από τον περιβόητο αντιεξουσιαστικό χώρο».

«Για τις αλήθειες που θα πω σήμερα σε σένα, δύσκολα θα πειστούν κάποιοι, και επέλεξα ραδιόφωνο της Ξάνθης από κάτι άλλα ΛΑΜΟΓΙΑ, ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ .Έχω να πω ότι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ δεν θα ήταν κι ούτε πρόκειται να υπάρξει η ζωή κάποιων άλλων ψευτομαφιόζων , ψευτοαναρχικών και ψευτοτρομοκρατών. Όλοι αυτοί είναι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΩΝ», τόνισε ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ και συνέχισε καταπέλτης:

«Ένα έχω να πω χωρίς υπεκφυγές, ότι μάγισσες , νεράιδες , ξωτικά και χίλια δυο άλλα πλασματάκια, βρυκόλακες του δημιουργού μπορεί να κρύβουνε μυστήρια αλλά ωχριούν απέναντι στην μπόχα, την προδοσία και το δηλητήριο που στάζει ο αντιεξουσιαστικός χώρος!!!»

Στην ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου, πως βλέπουν πλέον από δω και πέρα, «τα νέα του μάτια, τα νέα του ταξίδια και τι μήνυμα θέλει να δώσει στη νεολαία…», ο Νίκος Κουνταρδάς απάντησε με νόημα:

-«Εγώ αποχώρησα από τη ζωή , το ψέμα και συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου. Θα προχωρήσω με το Θεό, παίρνοντας την ελευθερία της ψυχής μου μαζί και κλειδώνοντας όλους τους άλλους έξω».

Λυπάμαι για τους αγνούς πιτσιρικάδες που έρχονται σε αυτό το χώρο.»και συνέχισε: «Ξέρω ότι θα πολεμηθώ περισσότερο μετά από αυτή την παρέμβαση , άντεξα πολλά σχέδια εξόντωσης αλλά αν θέλουν συνέχεια θα την έχουν με άγρια δικαιοσύνη σε όποιο χρόνο, χώρο και διάσταση επιθυμούν .

Εγώ πέρυσι προειδοποίησα από τη Χίο πέρυσι ότι μπορώ να συνεχίσω μόνος!»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΞΑΝΘΗΣ

Σε ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου αν στις δύσκολες στιγμές που περνάει, έχει κάποια συμπαράσταση στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Νίκος Κουνταρδάς απάντησε: «Συμπαράσταση έχω λίγη και αναγκαστική αφού όλοι με θεωρούσαν νεκρό. Απευθύνω δημόσια συγνώμη στον Μητροπολίτη Ξάνθης μία μεγάλη «ΣΥΓΝΩΜΗ» και θα ήθελα κάποια στιγμή να με δει από κοντά, είτε στο δικαστήριο , είτε στις φυλακές».

(Σ. Σ. Αύριο Παρασκευή ο Μητροπολίτης Ξάνθης, στο δικαστήριο στην Ευελπίδων, θα συναντηθεί σύμφωνα με πληροφορίες μας με τον Νίκο Κουνταρδά…)

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ ΣΤΟΝ LIFE 92.1 FM

Από την Ειδική Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ο Νίκος Κουνταρδάς επέλεξε να μιλήσει αποκλειστικά στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου, το μεσημέρι της Τετάρτης, μέσα από τον Life 921 fm.

O πρώην «μαχητής και ήρωας» του αντιεξουσιαστικού χώρου, ξεκαθάρισε από την αρχή τις προθέσεις του, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Ήθελα κάποια στιγμή να το κάνω αυτό και να μιλήσω στους αγαπημένους μου Ξανθιώτες, 6 μήνες μετά την παράδοσή μου.

Κατάγομαι από το χωριό της Μάνδρας, όπου με ακούνε και θέλω να στείλω την αγάπη μου στο καφενείο της Μάνδρας. Εκεί μεγάλωσα….»

-Σε ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου πως έτσι «ξαφνικά» αποφάσισε να προβεί σε μια τέτοια εξομολόγηση και τι ήταν αυτό που τον έκανε να παρέμβει ελεύθερα στην εκπομπή του, ο Νίκος Κουνταρδάς συνέχισε με έμφαση:

«κ. Παπαδόπουλε… Παραδόθηκα και πέθανα.

Αγωνίστηκα για κάποιες ιδεολογίες, για πράγματα που πίστευα ως άνθρωπος και προδόθηκα από τον περιβόητο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Έμαθα ότι έγινε μία επιθετική ενέργεια εις βάρος σας και επικηρύξατε τους αναρχικούς με χρηματικό ποσό. Όσα και να δίνατε και ένα εκατομμύριο Ευρω να δίνατε, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να σας τους παραδώσουνε ποτέ τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής ενέργειας εις βάρος σας. Κατά τη γνώμη μου, κοιτάξτε προς Τουρκία ή Ισραήλ ή τους μασόνους, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς τους ψευτο-επαναστάτες τα παίρνουν από αυτές τις χώρες. Δεν υπάρχει περίπτωση να συλληφθούνε ποτέ. ΣΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ. ΤΟΥΣ ΕΖΗΣΑ. Αγωνίστηκα στην Ξάνθη, έγινε μία διαδικασία κάποιους μήνες , γνωρίζετε την καθαρότητά μου , λυπάμαι για τους συντρόφους μου αλλά οι μισοί από αυτούς τα παίρνουν από αυτούς!!!»

Σε ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου, τι δουλειά έχει αυτός, ένα φτωχόπαιδο από τη Μάνδρα, όταν οι περισσότεροι αναρχικοί στα Εξάρχεια είναι παιδιά βιομηχάνων ή οικονομημένων του Κολωνακίου…Τι δουλειά έχει με αυτό το σύστημα…», ο Νίκος Κουνταρδάς απαντά:

«Τον αντιεξουσιαστικό χώρο όπως τον έζησα, αφού υποτίθεται είναι εναντίον όλων, έχουν κάνει επιθετικές ενέργειες ακόμα και στην εκκλησία. Εγώ έχω μετανιώσει για πολλά πράγματα και ο Θεός με έχει σώσει .Έχω γλιτώσει πολλά σχέδια εξόντωσης . Ακούνε κάποιον τώρα που τον θεωρούνε νεκρό, αλλά χαμογελάω με αυτούς! Έξη μήνες από την παράδοσή μου στη Γάδα είμαι πιο δυνατός και συγκεντρωμένος στον εαυτό μου και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να προχωρήσω πιο δυναμικά. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ.

Για τις αλήθειες που θα πω σήμερα σε σένα, δύσκολα θα πειστούν κάποιοι, και επέλεξα ραδιόφωνο της Ξάνθης από κάτι άλλα ΛΑΜΟΓΙΑ, ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ .Έχω να πω ότι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ δεν θα ήταν κι ούτε πρόκειται να υπάρξει η ζωή κάποιων άλλων ψευτομαφιόζων , ψευτοαναρχικών και ψευτοτρομοκρατών. Όλοι αυτοί είναι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Θα λιμάρω σιγά -σιγά και δικαιωματικά πια την έβδομη σφραγίδα του μεγάλου μυστικού και αναφέρομαι στο κράτος του Ισραήλ που πιστεύει ότι μπορεί αιώνια να κάνει κουμάντο και να εξουσιάζει ψυχές ανθρώπων.»

-Πάνος Παπαδόπουλος: Από πόσο χρονών κύριε Κουνταρδά μπήκατε στον αντιεξουσιαστικό χώρο;

«Από τα 14… Έχω περάσει από όλες τις μπάντες της κοινωνίας για να τις ζήσω και μπορώ να μιλήσω. Έχω περάσει από Κολωνάκι, από Εξάρχεια, από Ξάνθη και Μάνδρα, στη Μητρόπολη στην Αθήνα έχω ζήσει.

Ένα έχω να πω χωρίς υπεκφυγές: Ότι μάγισσες , νεράιδες ξωτικά και χίλια δυο άλλα πλασματάκια, βρυκόλακες του δημιουργού μπορεί να κρύβουνε μυστήρια αλλά ωχριούν απέναντι στην μπόχα, την προδοσία και το δηλητήριο που στάζει ο αντιεξουσιαστικός χώρος. Μπορεί να θέλανε αυτά τα δειλά φαντασματάκια, το κερασάκι από την τούρτα μου αλλά έφτασε η ώρα να πω ότι όταν πρότεινα να επιτεθούμε στην πρεσβεία του Ισραήλ , δεν δέχτηκαν!!! Τα είχα σκεφτεί όλα για αυτή την ενέργεια που θα αποκτούσε παγκόσμιο κύρος και θα σήκωνα όλο το βάρος μόνος μου, όλη την ευθύνη. Θέλω να μεταφέρω ότι με την αγνότητα του πολεμιστή και με ένα μίσος εναντίον όλων , θα μπορούσαμε να επιτεθούμε και σε προξενεία Τούρκων, Ισραηλινών κτλ. αλλά ΣΤΡΙΒΑΝΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Θα το βρούνε από τον Θεό και πίστεψε πως δεν υπήρξε κανένας πιο ΑΘΕΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!!

«Ο λόγος που παραδόθηκα ήταν να καταγγείλω το σχέδιο εξόντωσής μου. Μήνες έξω κατέστρωσαν πολλά σχέδια για να με εξοντώσουν αλλά τα αντιλήφθηκα όλα. Με τα χρόνια απέκτησα διορατικότητα, παρατηρητικότητα. Δεν είμαι υπερβολικός , Μπόρεσα και τους ξέφυγα.

ΤΙ ΑΝΑΡΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΒΡΑΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ή ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ.

«14 χρονών στην Ξάνθη είχαμε φτιάξει μία δήθεν ομάδα παραβατικότητας με συμμαθητές στο 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Από τότε ξεκίνησα.

Το θέμα είναι να είσαι ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΜΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ!

Η Ιστορία έχει αποδείξει τρία πράγματα: υπάρχει Θεός και αυτός μας δημιούργησε όλους , δεύτερον ότι ως εξεγερμένος υπήρξα «αντί» σε όλα, ένας ειλικρινής μηδενιστής και τρίτον, ότι οι φανατικότεροι αντισιμίτες είστε η ίδιοι οι Εβραίοι περιφρονώντας όχι μόνο τον Εβραίο μέσα σας αλλά και γύρω σας».

«Εγώ αποχώρησα από τη ζωή , το ψέμα και συγκεντρώνομαι στον εαυτό μου. Θα προχωρήσω με το Θεό, παίρνοντας την ελευθερία της ψυχής μου μαζί και κλειδώνοντας όλους τους άλλους έξω».

Λυπάμαι για τους αγνούς πιτσιρικάδες που έρχονται σε αυτό το χώρο…».

«Θα πολεμηθώ περισσότερο μετά από αυτή την παρέμβαση , άντεξα πολλά σχέδια εξόντωσης αλλά αν θέλουν συνέχεια θα την έχουν με άγρια δικαιοσύνη σε όποιο χρόνο, χώρο και διάσταση επιθυμούν .

-Φοβάστε για τη ζωή σας δηλαδή;

-Εγώ πέρυσι προειδοποίησα από τη Χίο πέρυσι ότι μπορώ να συνεχίσω μόνος. Συμπαράσταση έχω λίγη και αναγκαστική αφού όλοι με θεωρούσαν νεκρό. Απευθύνομαι δημόσια συγνώμη στον Μητροπολίτη Ξάνθης μία μεγάλη «ΣΥΓΝΩΜΗ» και θα ήθελα κάποια στιγμή να με δει από κοντά, είτε στο δικαστήριο , είτε στις φυλακές…

-Πάνος Παπαδόπουλος: Τι θα κάνετε από δω και πέρα δηλαδή…;

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ: «ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ»

«ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αυτό προς όλους τους ξεφτίλες».

……………………….

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ…

Ποιος είναι τελικά ο Νίκος Κουνταρδάς;

*Από τα 14 και από το χωριό της Μάνδρας, βρέθηκε στα… «σαλόνια» των Εξαρχείων και του αντιεξουσιαστικού χώρου!

O σκελετωμένος άντρας με τα μαύρα, που το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιουνίου 2009 αναστάτωσε την κοινή γνώμη και ιδίως τον αντιεξουσιαστικό χώρο, με την προσχεδιασμένη ενέργειά του να πηδήσει τα κάγκελα της ΓΑΔΑ και να βρεθεί στο γραφείο του εμβρόντητου διευθυντή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Χαράλαμπου Αμανατίδη; Και κυρίως τι είναι αυτό που τον σπρώχνει να επιδιώκει να επιστρέψει στη φυλακή; Το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί εάν εξετάσει κανείς με προσοχή την τελευταία ηχογραφημένη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο γνωστός θαμώνας των Εξαρχείων σε ραδιοφωνικό σταθμό και είχε προβληθεί με ανάρτηση «μαχητή και ήρωα» σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Με αναφορές «άλλων μαχόμενων συντρόφων του», όπως των Γιώργου Βούτση, Ηλία Νικολάου, Πολύκαρπου Γεωργιάδη, Γιάννη Δημητράκη, ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία του Χαράλαμπου Αμανατίδη είναι φανερό ότι κατατρέχεται από αυτό που κομψά αξιωματικοί της αστυνομίας ονόμασαν «μανία καταδίωξης». Οι σκιές, οι αόρατοι κίνδυνοι, τα σενάρια δολοφονίας, οι απόπειρες εξόντωσης που καταγγέλλει ο Κουνταρδάς, εμπεριέχουν δύο ερμηνείες: Η πρώτη να προέβλεψε ότι εκτός φυλακής θα τον καθαρίσουν επειδή «κατέδωσε», «πούλησε τον αγώνα», «μίλησε πολύ» και η δεύτερη, «η καταδίωξη» να σχετίζεται με ψυχοπαθολογικές αιτίες και με ανυπέρβλητα ψυχικά αδιέξοδα.

Τι αναφέρει; Κατ’ αρχάς ξεκάθαρα λέει ότι κάποιοι τον έχουν «κάψει» ως αγωνιστή. Ότι τον ξέκοψαν από τους συντρόφους του. Τον περιθωριοποίησαν. Ταυτοποιεί επίσης το τέλος που φοβάται ότι έρχεται με το θανατηφόρο τροχαίο του μουσουλμάνου βουλευτή Σαδίκ που σκοτώθηκε στην Ξάνθη όταν ένα τρακτέρ του έκλεισε το δρόμο. Κατήγγειλε ότι ένας σύντροφός του μηχανικός αυτοκινήτων, ο Τίμος, είχε διαπιστώσει δολιοφθορά στα φρένα του αυτοκινήτου του. Δεν διστάζει να στήσει στον τοίχο ακόμα και τους γονείς του, παρομοιάζοντάς τους με τους δολοφόνους του Αλέξη Γρηγορόπουλου! Φοβάται πολύ. Είναι σε πανικό. Επιδιώκει τη φυλακή. Συμπεριφορές που θυμίζουν περιστατικά ξεκομμένων φραξιονιστών που ακυρώθηκαν, μαράζωσαν, έπεσαν σε κατάθλιψη και οδηγήθηκαν στην αυτοκαταστροφή.

Σύμφωνα όμως με άλλες πληροφορίες, πίσω από την προσπάθεια απαξίωσης των όσων έχει καταθέσει, κρύβεται ο ευσεβής πόθος για το ξετύλιγμα του κουβαριού που θα οδηγήσει στις γιάφκες και στη συνέχεια σε συλλήψεις μελών της νεοτρομοκρατίας.

Αυτό που δεν λένε στην Αντιτρομοκρατική είναι ότι μεταξύ των εκμυστηρεύσεων του 32χρονου αντιεξουσιαστή αποκαλύπτονται κοινές περιγραφές και πληροφορίες για τον τρόπο της επίθεσης που είναι άγνωστες προς τα «έξω», και το πιο βασικό, που συγκλίνουν ή και συμπίπτουν με όσα έχουν καταγραφεί ατύπως, από «φιλικές» ανακρίσεις υπόπτων. Από τα λεγόμενα του Κουνταρδά ωστόσο, δεν φαίνεται να πιστοποιείται η παρουσία του το βράδυ της δολοφονίας του Αμανατίδη στον κλειστό πυρήνα των εκτελεστών. Μπορεί όμως, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, να είχε ρόλο περιφερειακής υποστήριξης ή κάποιος που ήταν παρών, να του μετέφερε λεπτομέρειες για την επίθεση. Στο ίδιο πλαίσιο, αυτής της συσκότισης των ερευνητικών προσανατολισμών, εντάσσεται και η διαρροή ότι ο Κουνταρδάς είπε πως το ημιαυτόματο όπλο τύπου ΜΡ-5 του Αμανατίδη το... πέταξαν στη θάλασσα. Ο Νίκος Κουνταρδάς ήδη αυτή τη στιγμή είναι υπόδικος βαρύτατων αδικημάτων και συγκεκριμένα κατηγορείται μεταξύ των άλλων και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΜΑΡΙΝΟ

Πολλές ομοιότητες είδαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής στον 32χρονο αντιεξουσιαστή Νίκο Κουνταρδά, που διεκδικεί την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη (την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2005 στο Κεφαλάρι), με έναν παλιό γνώριμο των διωκτικών αρχών. Τον μακαρίτη Χριστόφορο Μαρίνο.

Ήταν 23 Ιουλίου του 1996 όταν ο ηλικίας 29 ετών Μαρίνος βρέθηκε νεκρός μέσα στην καμπίνα 53 επιβατηγού πλοίου, ενώ επέστρεφε στον Πειραιά από τις διακοπές του στη Σίφνο. Για πρώτη φορά απασχόλησε τις διωκτικές αρχές τον Οκτώβριο του 1987 στη μάχη της Καλογρέζας. Κατηγορήθηκε με τον Κλέαρχο Σμυρναίο ότι ήταν μαζί με τον Μιχάλη Πρέκα και αποπειράθηκαν να κλέψουν ασύρματο μέσα από περιπολικό.

Ακολούθησε καταδίωξη και ένοπλη συμπλοκή, με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του Πρέκα και τη σύλληψη του Μαρίνου.

Παρ’ ότι τοποθετήθηκε στη συνέχεια στο «κλαμπ» με τους συνήθεις υπόπτους, διέφυγε το 1990 στην Ουγγαρία όταν ανακαλύφθηκε η γιάφκα της οδού Μαυρικίου στα Εξάρχεια, μετά την έκρηξη υπό κατασκευής βόμβας που διαμέλισε και έστειλε για μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο τον Κυριάκο Μαζοκόπο.

Εκείνη την εποχή, όμως, άρχισε και η αμφισβήτηση του προσώπου του στο «χώρο» του. Πολλοί τον κατηγορούσαν ως ελιτίστα και ύποπτο. Επέστρεψε το 1992 ύστερα από οργανωμένη αποστολή της Αντιτρομοκρατικής στην Πράγα, ενώ τρία χρόνια αργότερα (τον Ιούνιο του 1995), κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην αιματηρή ληστεία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με θύμα τον ταμία Δημήτρη Μαντούβαλο και με λεία το ποσό των 140.000.000 δραχμών. Στις 9 Ιανουαρίου 1996 αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, μετά από 69 ημέρες απεργίας πείνας, κατά τη διάρκεια της οποίας κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του και στις 23 Ιουλίου πέφτουν εν πλω οι τίτλοι του τέλους.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟ

Ο Νίκος Κουνταρδάς πιάστηκε για πρώτη φορά στις 31 Ιανουαρίου του 2006, για συμμετοχή στην άγρια επίθεση κατά του τότε προέδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου. Τότε μάλιστα συνδέθηκε εκείνη η ενέργειά του, με τοπικό πολιτικό του Νομού μας χάριν του οποίου είχε διοριστεί στον ΕΛΓΑ και είχε απολυθεί από τις υπηρεσίες του.

Ένα χρόνο μετά, τον Οκτώβριο του 2007, κατηγορήθηκε για τον εμπρησμό υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Ξάνθη. Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους και ξαναοδηγήθηκε στη φυλακή στις 16 Μαΐου 2009. Αποφυλακίστηκε ένα μήνα αργότερα, ενώ κατά την παρουσία του στη Ξάνθη, έκανε και την γνωστή «κατάληψη» στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης παίρνοντας τα «κλειδιά» από νυν μέλη της Διοίκησης…

Ταυτόχρονα όμως, άφησε αιχμές για τους συντρόφους του, λέγοντας ότι τον οδηγούν στο περιθώριο και πως δεν τον αποδέχονται όπως πριν, καθώς κάποιοι από το στενό κύκλο του τον παρουσίασαν να «συνεργάζεται» με την Ασφάλεια."

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου