Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΠΩΣ ΟΡΦΑΝΕΨΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ


ΕΤΣΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η "ΣΗΜΕΡΙΝΗ"
...
Νεκρός με δύο σφαίρες στο στήθος, τις οποίες έριξε εξ επαφής άγνωστος δολοφόνος, έπεσε γύρω στις 8.45 έξω από το σπίτι του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΙΓΜΑ» Άντης Χατζηκωστής. Χθες, ο Άντης Χατζηκωστής είχε μια γεμάτη ημέρα στο συγκρότημα Δίας, με πληθώρα επαφών με διευθυντικά στελέχη του συγκροτήματος και συνεργάτες του, τις οποίες ολοκλήρωσε γύρω στις 8.30 μ.μ.Τον τελευταίο καιρό, ο Άντης προγραμμάτιζε διάφορες επεκτάσεις στο συγκρότημα Δίας, με στόχο τη βελτιστοποίηση της ενημερωτικής του εμβέλειας. Αλλεπάλληλες ήταν χθες οι συσκέψεις με διευθυντικά στελέχη του Δία, που είχαν στόχο την αναδιάρθρωση και επέκταση των συντακτικών ομάδων, με κύριο εργαλείο το Sigma Live, ώστε να μπορούν τα ΜΜΕ του συγκροτήματος να προσφέρουν συνεχή και ολοκληρωμένη πληροφόρηση στον κυπριακό λαό.
Ο Άντης Χατζηκωστής αναχώρησε από το γραφείο του γύρω στις 8.30. Στάθμευσε το όχημά του έξω από το σπίτι του, παρά την αμερικανική Πρεσβεία, και προτού προλάβει να κλείσει την πόρτα, ο δολοφόνος, που έφερε κράνος, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε δύο φορές εξ επαφής στο στήθος, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Καθώς κατέβαινε από το αυτοκίνητο, ο Άντης μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο με τη θεία του Άννα, η οποία διαμένει στην Πάφο. Τους πυροβολισμούς άκουσε η σύζυγός του Έφη Παπαϊωάννου, η οποία βρισκόταν εντός της οικίας της, και έντρομη βγήκε έξω στο δρόμο να δει τι συμβαίνει. Αντικρίζοντας το άψυχο σώμα του συζύγου της, τον αγκάλιασε με λυγμούς, φωνάζοντάς του να της απαντήσει. Στη σκηνή προσέτρεξαν αμέσως και αρκετοί γείτονες. Ο δολοφόνος επιβιβάστηκε στη μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο συνένοχός του, και εξαφανίστηκαν χωρίς κανείς να προλάβει να τους σταματήσει. Περίοικοι είδαν τη σκηνή και έδωσαν καταθέσεις στην Αστυνομία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία εντόπισε εγκαταλειμμένη τη μοτοσικλέτα, καθώς και μίνι αυτοκίνητο, στο οποίο φαίνεται ότι είχαν επιβιβαστεί μετά οι δολοφόνοι. Αργά το βράδυ, η Αστυνομία προέβη σε προσαγωγές και ανέκρινε διάφορα πρόσωπα. Μετά τη γνωστοποίηση της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή, στη σκηνή του εγκλήματος μετέβησαν ο Πρόεδρος της Βουλής Μ. Καρογιάν, ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. Ν. Αναστασιάδης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Β. Λυσσαρίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Στεφάνου, ο Υπουργός Υγείας Χρ. Πατσαλίδης, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δ. Συλλούρης, ο Υπ. Δημοσίας Τάξεως Λ. Λουκά, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Ν. Κατσουρίδης, ο βουλευτής του ΔΗ.ΣΥ. Ι. Νικολάου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κ. Μιχαηλίδης, πλήθος φίλοι και συνεργάτες του αείμνηστου Άντη.
Ο πατέρας του, Κώστας Χατζηκωστής, καθώς και ο αδελφός του Νίκος, επρόκειτο να φτάσουν εσπευσμένα στην Κύπρο από το εξωτερικό, τα χαράματα. Ο ηλικίας 41 ετών Άντης Χατζηκωστής καταλείπει σύζυγο και δύο παιδιά. Άντη, θα είσαι πάντα μαζί μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου