Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

200.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ - ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

200.000 λαθρομετανάστες περιμένουν το ΟΚ των δουλεμπόρων που θα τους περάσουν με την πρώτη ευκαιρία στο ελληνικό έδαφος.

Οι ελληνικές αρχές, αλλά και η δύναμη της FRONTEX που περιπολεί τα σύνορά της Ε.Ε. βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς φαίνεται ότι οι δουλέμποροι έχουν ήδη αρχίσει να προσπαθούν να περάσουν χιλιάδες λαθρομετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, τους οποίους στιβάζουν κοντά στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της.

Περνούν τρεις την ώρα

"Αυτή τη φορά" όπως εξηγεί καλά πληροφορημένη πηγή από τη γειτονική χώρα, "οι λαθρομετανάστες είναι χωρισμένοι σε πολλά μέρη. Η συντριπτική πλειοψηφία περιμένει στα παράλια για να περάσει μέσω θαλάσσης στην Ελλάδα, περίπου 20.000-30.000 βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και οι υπόλοιποι θα περάσουν από τα στενά του Έβρου".

Οι αστυνομικές αρχές της Ελλάδας στη μεθόριο γνωρίζουν για το μεταναστευτικό κύμα το οποίο επρόκειτο να περάσει βάσει των πληροφοριών τους στις γιορτές, αλλά "πάγωσε" για λίγο, καθώς οι περιπολίες της δύναμης FRONTEX και των ελληνικών συνοριακών αρχών ήταν αυξημένες. Η αρχή της "μετακόμισης" έγινε λίγο πριν από τα Θεοφάνεια. Έλληνες αξιωματικοί υπολογίζουν ότι το μεταναστευτικό κύμα έχει ροή περίπου τριών λαθρομεταναστών την ώρα, από ξηράς και θαλάσσης. Αυτά άλλωστε ανατρέπουν τους ...συνηθισμένους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι οι λαθρομετανάστες δεν περνούν από το έδαφός τους προτού φτάσουν στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα οι Αρχές προσπαθούν - βασιζόμενες στις περιπολίες της FRONTEX - να κλείσουν τα χερσαία περάσματα των λαθρομεταναστών, στα περίπου 210 χιλιόμετρα της συνοριακής γραμμής μας στον Έβρο, με την Τουρκία. Σε χωριά όπως η Μάνδρα, η Κορνοφωλιά, το Τυχερό, ο Πέπλος, το Μοναστηράκι και ο Δορίσκος οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι να βλέπουν "καραβάνια" λαθρομεταναστών.
Οι δουλέμποροι τους περνούν, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ακόμα και με πλαστικές βάρκες από τα περάσματα του ποταμού Έβρου στην ελληνική επικράτεια. Από εκεί μεταφέρονται με φορτηγά σε ομάδες 50-6-ατόμων (συνήθως κρύβονται και στοιβάζονται σε ψυγεία) στο εσωτερικό της χώρας μέσω της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης - Ορεστιάδας. Άλλες ομάδες των 30 ατόμων μεταφέρονται με τουριστικά λεωφορεία, ενώ μικρά γκρουπ 5-10 ατόμων επιβιβάζονται σε επιβατικά αυτοκίνητα και βανάκια που τους μεταφέρουν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις επιβιβάζονται σε σαπιοκάραβα, με τα οποία φτάνουν στη νησιωτική Ελλάδα. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, όταν οι λαθρομετανάστες εντοπιστούν από σκάφη του Λιμενικού, ένας εξ αυτών είναι επιφορτισμένος με την "αποστολή" να κάνει μία τρύπα στο σκάφος, το οποίο βουλιάζει, μετατρέποντας έτσι τους λαθρομετανάστες σε ναυαγούς που ζητούν βοήθεια!

Οι λαθρομετανάστες από το Πακιστάν, το Ιράκ,το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Κουρδιστάν ακόμα και από τη Σομαλία δίνουν ο καθένας μέχρι και 12.000 δολάρια στους "μπαχτσήδες" διακινητές ώστε να τους μεταφέρουν με κάθε τρόπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

πληροφορίες από presstime κ hellenicrevenge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου