Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΔΙΓΛΩΣΣΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!


ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ...

Ερώτηση υπέβαλε στην Υπουργό Παιδεία κ. Α. Διαμαντοπούλου ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με δηλώσεις της τελευταίας που αφορούσαν δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων στην Θράκη. Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:
Πάγιο αίτημα της κυβερνήσεως της Άγκυρας, στα πλαίσια της γενικότερης προκλητικής πολιτικής της απέναντι στην Πατρίδα μας, είναι και η μετατροπή των ελληνοφώνων νηπιαγωγείων στους μουσουλμανικούς οικισμούς της Θράκης σε δίγλωσσα. Να υπάρξει δηλαδή διδασκαλία και στην τουρκική γλώσσα. Η αξίωσή της αυτή, η οποία δυστυχώς εκφράζεται και από τους μουσουλμάνους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έχει ως σκοπό τον πλήρη εκτουρκισμό των μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής και τον εναγκαλισμό, παρά την διακηρυγμένη αντίθετη θέλησή τους, των Ελλήνων Πομάκων και Ρομά.
Σε πρόσφατη επίσκεψή της, λοιπόν, στην Κομοτηνή η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι βασική προϋπόθεση για να μάθει ένα μουσουλμανόπαιδο την ελληνική γλώσσα είναι να διδαχθεί σωστά την μητρική του γλώσσα και ότι το θέμα της εκπαιδεύσεως και της επιμορφώσεως των δασκάλων που διδάσκουν ελληνικά και των δασκάλων πού διδάσκουν τουρκικά πρέπει να είναι το ανώτατο δυνατό.
Η μητρική γλώσσα όμως όλων των μουσουλμάνων στην Θράκη δεν είναι ασφαλώς η τουρκική. Είναι επανειλημμένες οι διαμαρτυρίες προς την ελληνική πολιτεία τόσο των Ελλήνων μουσουλμάνων Πομάκων, όσο και των Ελλήνων Ρομά ενάντια στην προσπάθεια πού γίνεται εκ μέρους της Τουρκίας αυτοί να θεωρούνται Τούρκοι αλλά και γνωστή η αξίωσή τους να διδάσκονται τα παιδιά τους την δική τους μητρική γλώσσα ταυτοχρόνως με την ελληνική και όχι την τουρκική.
Συνεπώς
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
-Με ποιο σκεπτικό η Υπουργός προέβη στην Κομοτηνή στις ανωτέρω διχαστικές δηλώσεις για το τοπικό ελληνικό μουσουλμανικό στοιχείο;
-Είναι εις γνώσιν του Υπουργείου ότι με την ανωτέρω τακτική του υποκύπτει σε πάγιες αξιώσεις της Άγκυρας και ότι έτσι ενθαρρύνει τις επεκτατικές της βλέψεις προς την Θράκη;
-Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η δημιουργία διγλώσσων νηπιαγωγείων στα Πομακικά και στην γλώσσα των Ρομά;
-Πότε πρόκειται να λειτουργήσουν επί τέλους τα 4 ήδη ιδρυθέντα ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία στα πομακοχώρια του Νομού Ξάνθης;
Για τις προθέσεις της Διαμαντοπούλου (που έχει διαλέξει για στενή συνεργάτη της την Δραγώνα που της κάνει εισηγήσεις σαν... ειδική στην εκπαίδευση μουσουλμανοπαίδων) δεν είχε κανένας αμφιβολίες. Όμως ας σταματήσουν να νομίζουν εκεί στην Ιπποκράτους ότι μας "δουλεύουν ψιλό γαζί" και ας μετονομάσουν το μαντρί τους από "Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα" σε "Παγκόσμιο Νεοταξικό Παράρτημα"!

http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου