Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Έκοψαν τα μηχανοκίνητα από τις παρελάσεις - Θέλουν "φτηνές" Ενοπλες Δυνάμεις...



Στην ικανοποίηση των δυνάμεων που από το 1974 επιδιώκουν την κατάργηση των στρατιωτικών παρελάσεων ή τουλάχιστον των μηχανοκίνητων και τεθωρακισμένων δυνάμεων από τις παρελάσεις, προχώρησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωση του ίδιου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου. Η δήλωση έχει ως εξής: «Στις παρελάσεις με την ευκαιρία εθνικών εορτών ή επετείων θα μετέχουν στο εξής μόνο πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα μηχανοκίνητα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και το έργο των σχετικών μονάδων θα επιδεικνύεται κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων στους τόπους που εδρεύουν οι μονάδες αυτές. Για το ζήτημα είχαν την ευκαιρία την τιμή να ενημερώσω τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας.»

Και ποιοι οι λόγοι αυτής της ανιστόρητης απόφασης; Υποτίθεται για λόγους «οικονομίας». Kαι μάλιστα εμπλέκεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να φανεί ότι υπήρξε "θεσμική κάλυψη"...

Η δήλωση δεν αντέχει σε κριτική, ειδικά ως προς το δεύτερο μέρος της: «Τα μηχανοκίνητα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων και το έργο των σχετικών μονάδων θα επιδεικνύεται κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων στους τόπους που εδρεύουν οι μονάδες αυτές» Δηλαδή, τι; Θα πηγαίνουν οι πολίτες στις επιθεωρήσεις; Προφανώς δεν έχουν ενημερώσει τον υπουργό για το τι ακριβώς είναι οι «επιθεωρήσεις». Επιθεωρήσεις δεν κάνουν οι πολίτες. Κάνει η ανώτερη στρατιωτική ηγεσία για να ελέγξει το αξιόμαχο και την ετοιμότητα των μονάδων.

Οι παρελάσεις αποσκοπούν να φέρουν κοντά ΕΔ και λαό, με αφορμή κάποια εθνική επέτειο που ενώνει και τους δύο, ως άρρηκτος συνδετικός κρίκος. Εμπνέουν τους νέους. Πόσοι Έλληνες αξιωματικοί δεν αποφάσισαν να αφιερωθούν στην πατρίδα, όταν παρέλαυναν μπροστά του τα «σιδερένια τείχη» της χώρας; Για «πέντε τάλιρα»-υποτίθεται ότι- σπάνε αυτό τον κρίκο; Νομίζουμε ότι υπάρχει κάτι πολύ βαθύτερο, όπως αναφέρουμε και στην αρχή τους σημειώματός μας…

Αν θέλουν οικονομίες υπάρχουν πολλές πηγές: Το δυσθεώρητο κόστος της λειτουργίας της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου της Βουλής (το οποίο δεν εκπέμπει ακόμα) που φτάνει στα 4,1 εκατ. ευρώ το χρόνο και υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο για τις δημόσιες σχέσεις του εκάστοτε προέδρου της Βουλής. Για την αντιολισθητική βελτίωση των μαρμάρινων πατωμάτων της Βουλής είχε προβλεφτεί κονδύλι 2,2 εκατ. ευρώ ενώ σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι νέες προσφορές για το ίδιο έργο είναι κάτω από τις 200.000 ευρώ !

Όπως προαναφέραμε οι λόγοι κατάργησης των μηχανοκίνητων από τις παρελάσεις είναι βαθύτεροι και εντάσσονται στα πλαίσια της τάσης αποκοπής οτιδήποτε συνδέει τον Έλληνα με το ένδοξο παρελθόν του. Οι εθνικές παρελάσεις που ουσιαστικά απονευρώνονται με την ανακοίνωση του υπουργού είναι «καρφί στο μάτι» για όλη την δήθεν «προοδευτική» διεθνιστικών αντιλήψεων ελληνική διανόηση. Με τελικό ζητούμενο την δημιουργία ενός λαού που θα ξεχάσει σε βάθος χρόνου την καταγωγή του, τους αγώνες του και τους νεκρούς του.

Οι παρελάσεις δεν είναι μία απλή στρατιωτική επίδειξη όπως πολλοί ισχυρίζονται. Είναι η ένδειξη σεβασμού και τιμής όλων εμάς προς αυτούς που πέθαναν για μας, για να μπορούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι από τυραννίες και δεσποτισμούς να καταστρέφουμε τελικά και να προσβάλλουμε ότι αυτοί δημιούργησαν και πέτυχαν με τις θυσίες τους.

Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, στο υποσυνείδητο του Έλληνα η απόφαση αυτή θα έχει την ίδια βαρύτητα με το μοιραίο λάθος της υπουργού Παιδείας της ΝΔ η οποία αγνοώντας τις παρακλήσεις του λαού υποστήριζε το σύγγραμμα της ομάδας Ρεπούση. Ο λαός πηγαίνει στις παρελάσεις για να δει και να χειροκροτήσει τα παιδιά του.

Η παρέλαση είναι μία από τις λίγες φορές το χρόνο που ο λαός έρχεται σε επαφή με τις Ένοπλες Δυνάμεις, επιτυγχάνοντας την αρμονική διασύνδεση λαού και Στρατού σε ένα πανεθνικό εορταστικό κλίμα. Η παρέλαση είναι το επιστέγασμα της απόδοσης τιμής σε αυτούς που μας επιτρέπουν να ζούμε ελεύθερα και να είμαστε υπερήφανοι για αυτό που είμαστε Έλληνες.

Αν το πρόβλημα είναι τα 2-3 εκατομμύρια ευρώ που στοιχίζει ετησίως η συμμετοχή των μηχανοκινήτων στις παρελάσεις τότε προτείνουμε κάτι: Να ζητήσουν από τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να εξακολουθήσουν να βλέπουν τους ελληνικούς «πύρινους χάλυβες» να παρελαύνουν με την ελληνική σημαία, να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος. Να είστε βέβαιοι ότι θα συγκεντρωθούν πολλά περισσότερα χρήματα από αυτά που απαιτούνται. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αλλά μην στερείτε κ. υπουργέ από την Ελλάδα την περηφάνια της…

πηγή:
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου