Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Οργιάζει το παραεμπόριο κλείνουν τα μαγαζιά




Ενα μεγάλο σεντόνι,κατά προτίμηση σκούρο για να μη λερώνει,κάμποσα ρούχα και πάμπολλα αξεσουάρ "μαϊμού" με παραποιημένες ή πλαστογραφημένες φίρμες και το παραμάγαζο του παραεμπορίου στήθηκε.
Ο έγχρωμος λαθρομετανάστης μικροπωλητής άλλοτε το στήνει σε πλατείες,άλλοτε σε δρόμους ή σε πεζόδρομους και συνήθως μπροστά από ομοειδή νόμιμα καταστήματα Ελλήνων πολιτών,ιθαγενών!

Στης φτώχειας τον καιρό και χωρίς κανένα ουσιαστικά έλεγχο από την Αστυνομία ή τη Δημοτική τοιαύτη κάποια λαμόγια της αγοράς θησαυρίζουν εις βάρος των μικροκαταστηματαρχών και των υπαλλήλων τους.
Αλήθεια έψαξε κανείς να βρει ποιοι κρύβονται πίσω από τους λαθρομετανάστες μικροπωλητές;
Ποιοι τους εφοδιάζουν και ποιοι τους παρέχουν άσυλο σε περίπτωση που κυνηγηθούν από όργανα της τάξεως;

Η μάστιγα του παραεμπορίου έχει εξελιχθεί σε επιδημία που πλήττει καίρια μικρά συνοικιακά μαγαζιά αλλά και την Ελληνική οικονομία γενικότερα.
Δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί επακριβώς ο τζίρος του παραεμπορίου αλλά,λέγεται ότι ξεπερνάει τα 20 δις ευρό κι ότι το κράτος χάνει από φόρους περίπου 5 δις ετησίως.

Κανένας βέβαια δεν υπολογίζει τη ζημιά των καταστηματαρχών(πολλοί οδηγούνται σε κλείσιμο),την ανεργία των Ελλήνων υπαλλήλων αλλά και τη διαφυγή ασφαλιστικών εισφορών.
Επίσης κανένας δεν φαίνεται διατεθειμένος να βάλει τέρμα σ' αυτή τη μορφή παραεμπορίου.
Φωνάζουν διαμαρτύρονται οι εμπορικοί σύλλογοι αλλά μέχρι εκεί.
Το παραεμπόριο εξακολουθεί ν' ανθίζει και οι "μαϊμούδες" έχουν κατακλύσει την αγορά σε σημείο να μας εξολοθρεύσουν όλους κάποιοι στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου