Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!


Καθεστώς λογοκρισίας στα ΜΜΕ! – Σημείωση «Αντιπληροφόρησης»: Φανταστείτε πόσο φοβούνται, κυβέρνηση και ΜΜΕ, τα blogs. Υπάρχει και άλλος λόγος όμως που τα ΜΜΕ προωθούν την Παγκοσμιοποίηση και την Πολυπολιτισμικότητα. Η νέα κυβερνητική γραμμή άρχισε ήδη να εφαρμόζεται στα ΜΜΕ!

Η κατάσταση με την λογοκρισία, με στόχο να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, θυμίζει συνθήκες επιβολής ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ! Ως παράδειγμα, μπαίνουμε στο zougla.gr και βλέπουμε ειδήσεις αυτού του είδους.

Παρότι υπάρχουν πλήθος τέτοιων ειδήσεων είναι ΟΛΕΣ ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΕΣ, ώστε να μην αναφέρεται πουθενά ούτε η εθνικότητα των δραστών ,ούτε σε περίπτωση που οι δράστες δεν έχουν ακόμη συλληφθεί , το αν οι αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι οι δράστες ήταν αλλοδαποί ή Έλληνικής καταγωγής, ούτε η εθνικότητα του θύματος στις περιπτώσεις που υπάρχει θύμα!

Για παράδειγμα, την στιγμή που δημοσιεύεται αυτό το κείμενο, στην πρώτη σελίδα του zougla.gr υπάρχουν οι εξής τέτοιες ειδήσεις:

Σε ΟΛΕΣ τις ειδήσεις έχουν ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ τις εθνικότητες των δραστών και των θυμάτων (σε όσες υπάρχουν θύματα), ή έστω οποιαδήποτε αναφορά αν οι δράστες ή τα θύματα ήταν Έλληνες ή αλλοδαποί!

Δείτε ενδεικτικά πως έχουν λογοκρίνει στο zougla.gr μια από αυτές τις ειδήσεις.

H είδηση έχει τίτλο “Συνέλαβαν τους δράστες τις άγριας επίθεσης στο Βόλο” και είναι παρμένη από την εφημερίδα “Ταχυδρόμος” του Βόλου και μάλιστα την αναφέρουν ως πηγή, από όπου αναδημοσίευσαν το άρθρο. Μόνο που παρέλειψαν σκόπιμα το σημείο όπου το ρεπορτάζ στον “Ταχυδρόμο” ανέφερε ότι οι δράστες ήταν αλλοδαποί μαζί με άλλες παραγράφους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την κοινή γνώμη! Επίσης το θύμα έχει πατέρα Ιταλό και μητέρα Ελληνίδα κάτι που δεν αναφέρεται πουθενά!

Η εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου , γράφει τα εξής: Συνέλαβαν τους δράστες της Άγριας επίθεσης: «Στη «φάκα» των αστυνομικών πιάστηκαν χθες οι ύποπτοι νεαροί για τον ξυλοδαρμό του 20χρονου Σαλβατόρε Σερασκίνο, ο οποίος ακόμη νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου. Ωστόσο οι δύο νεαροί μετά τις καταθέσεις τους, στις οποίες παραδέχτηκαν τον ξυλοδαρμό, αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Στη Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας οδηγήθηκαν χθες οι δύο ύποπτοι νεαροί αλλοδαποί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του 20χρονου Βολιώτη… Οι νεαροί αλλοδαποί που βρίσκονται στην ίδια ηλικία με τον Σαλβατόρε, κατέθεσαν στην Ασφάλεια και αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς υπήρχε παρέλευση του αυτοφώρου…»



Πηγή: http://antipliroforisi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου