Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ηλεκτρονική επίθεση εθνικοφρόνων στο νομοσχέδιο"


«Ψηφιακή επίθεση» δέχεται εδώ και μερικές ημέρες το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που δίνει ιθαγένεια και εκλογικά δικαιώματα στους μετανάστες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα. Εκατοντάδες e-mails (πολλά από αυτά υβριστικά) έχουν αποσταλεί στον δικτυακό τόπο όπου διεξάγεται η ανοικτή διαβούλευση (www.opengov.gr) με σχεδόν πανομοιότυπο περιεχόμενο. Στη πλειονότητά τους μιλούν απαξιωτικά για τα κυβερνητικά μέτρα και ζητούν τη διενέργεια «δημοψηφίσματος», γραμμή που προωθεί ενεργά πλέον ο ΛΑΟΣ.

Παράλληλα επιστρατεύονται και ανώνυμα sms που αποστέλλονται από «άγνωστους» αποστολείς σε κατόχους κινητών, κυρίως στη Β. Ελλάδα. Πρόκειται καθαρά για μηνύματα μισαλλοδοξίας όπου, μετά «τα χρόνια πολλά αντάξια του παρελθόντος μας», οι «ελληνόφρονοι αποστολείς» καλούν τους αποδέκτες να προβληματιστούν για την αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας από δίκαιο του αίματος σε δίκαιο του εδάφους. «Ενημερωθείτε, συζητήστε, θυμώστε, παλέψτε. Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Είναι η τελευταία ευκαιρία. Δημοψήφισμα».


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=116373

"Ζούγκλα η ανοικτή διακυβέρνηση!"

"ΣΤΗΝ Εκκλησία του Δήμου συμμετείχαν όλοι οι άρρενες άνω των 18 ετών με πολιτικά δικαιώματα. Στο opengov.gr, τη διαδικτυακή διαβούλευση του Γιώργου Παπανδρέου, συμμετέχουν όλοι. Τα αναφέρω αυτά γιατί, μέχρι χθες, στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την πολιτογράφηση και το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές, σημειωνόταν μαζική επέλαση μισαλλόδοξων σχολίων. Η αναλογία σε θετικά και αρνητικά σχόλια είναι περίπου 2 προς 8. Γι΄ αυτό και χθες έπεσε σύρμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μη κυβερνητικές οργανώσεις να καταχωριστούν στην ιστοσελίδα σχόλια που θα αναγνωρίζουν την τομή αυτή που επιχειρείται. ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ μερικά από τα πιο... λάιτ σχόλια για το νομοσχέδιο: «Η Ελλάδα δεν έχει να θρέψει τα δικά της, γνήσια παιδιά. Θα φορτωθούμε και τα παιδιά των αλλοδαπών;», «αυτό το νομοσχέδιο είναι η αρχή της εξαφάνισης της Ελλάδας και των Ελλήνων», «δεν γουστάρουμε τους αλλοδαπούς, όχι άλλα σκουπίδια στην αυλή μας»... Ζούγκλα η ανοικτή διακυβέρνηση! Δεν ξέρω αν τα σχόλια είναι ειλικρινή και αυθόρμητα ή εκπορεύονται από κάπου. Μαθαίνω όμως ότι μερικοί υπουργοί ήδη έχουν «μυριστεί» τη συγκεκριμένη περίπτωση και μάλλον θα το ξανασκεφθούν να θέσουν νομοσχέδια των υπουργείων σε ανοικτή διαβούλευση."

Μικροπολιτικός, εφημερίδα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου