Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

Αρχίζουν τα όργανα, 3000 κάτοικοι και επιχειρηματίες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και δημιούργησαν μια κίνηση πολιτών για τη διάσωση του κέντρουΕστία εγκληματικότητας το κέντρο της Αθήνας
Εστία εγκληματικότητας παραμένει το κέντρο της Αθήνας παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΛΑΣ.

Συμπλοκές αλλοδαπών, τοξικομανείς που εμπορεύονται, αλλά και κάνουν χρήση ναρκωτικών μέρα μεσημέρι, αλλά και ιερόδουλες συνθέτουν το "γκρίζο" τοπίο που επικρατεί σήμερα στο ιστορικό κέντρο, παρά τις συνεχείς περιπολίες των αστυνομικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τι έγινε την Κυριακή το απόγευμα: Ιρακινοί, Ιρανοί και Αφγανοί συνεπλάκησαν με μαχαίρια, ρόπαλα και λοστούς για τον έλεγχο των καλύτερων σημείων διακίνησης ναρκωτικών.

Αντιδρώντας, 3000 κάτοικοι και επιχειρηματίες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και δημιούργησαν μια κίνηση πολιτών για την διάσωση του κέντρου της Αθήνας.

Η κίνηση των πολιτών ενημέρωσε με σχετικό της υπόμνημα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μεταξύ αυτών τον υπουργό προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη καθώς και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

Περαιτέρω, στα μέσα Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί και πορεία διαμαρτυρίας.

πηγή skai

Σχόλιο...Τώρα πως θα τους ονομάσουν κι αυτούς τους 3.000 χιλίαδες πολίτες?Οπως ονόμασαν τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα?
Φασίστες?
Χρυσαυγίτες?
Ρατσιστές?
Να βρούνε κάτι πιο έξυπνο τώρα γιατί σιγά σιγά τελείωνουν και τα συνθήματα,και οι "κορώνες" που πετάνε στα κανάλια στις live μεταδώσεις..
Να μάθουν κάποιοι ότι άλλο πράγμα η εγκληματικότητα και άλλο η μετανάστευση.
Γιατί αν περιμένουν κάποιοι αναρχόβλαχοι ότι θα ρίξουν το κατεστημένο και τον καπιταλισμό με το έγκλημα,και τα επεισόδια (και καλά) της ταξικής πάλης κατά του κεφαλαίου και της αστυνομίας,έχουν χάσει αυτοί "επεισόδια".
Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να έχουμε τελικά αστυνομοκρατία βγαλμένη απο βιβλία του Όργουελ.
Το έγκλήμα δεν χτυπάει κανέναν άλλον εκτός απο τους αδύναμούς οικονομικά και τους φτωχούς γενικότερα.
Οι πλούσιοι δεν έχουν κανένα τέτοιο πρόβλημα.Και ασφαλισμένα τα έχουν όλα,αλλά και προσωπική ασφάλεια έχουν οι ίδιοι.
Αναγκαστικά ο κακοποιός θα χτυπήσει εκεί που μπορεί,δηλαδή τον πιο αδύναμο.
Τα μαγαζάκια του κέντρου,τα σπίτια που δεν έχουν φύλαξη και πόρτες ασφαλείας ,τους επιβάτες στο μετρό..κλπκλπ.κλπ
Αυτούς σιγοντάρουν τόσο καιρό οι κύριοι κάποιου συγκεκριμένου κόμματος,τους κλέφτες και τα λαμόγια,που περιφέρονται στο (γκέτο) κέντρο γεμάτοι απο την κάλτσα μέχρι την γλώσσα ναρκωτικά,τους πορτοφολάδες και τους νταβατζήδες μικρών κοριτσιών.
Αλλά για αυτά σας ετοιμάζω σε λίγες μέρες ρεπορτάζ που θα ξεμπροστιάσει πολύ κόσμο που έχει μπερδευτεί σε όλα αυτά.
Για να μας εξηγήσουν τελικά τι ακριβώς προστατεύουν,και τι περιμένουν..

Πηγή:http://eglimatikotita.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου